Der går mange tanker gennem hovedet, når barnet skal i skole. Mange af dem er bekymringer, og den første starter allerede med valget af skole, fordi skal man vælge en privatskole eller den offentlige folkeskole? Der er fordele og ulemper ved begge dele, og vi kommer her ind på de store og tydelige knudepunkter.

Penge, penge, penge

Dette er uden tvivl den største hurdle, fordi en privatskole på Sjælland og andre steder koster mange penge årligt at være en del af. Den offentlige folkeskole er gratis, men kan man virkelig sætte en pris på dit barns fremtid? Og det er jo ikke bare den faglige del – børn udvikler store mængder af deres sociale adfærd i skolen, og her vil institutionen have en afgørende indflydelse.

Mere kompetente lærere

Lærere på privatskoler får typisk en højere løn end normale lærere, og samtidig er det meget normalt, at de screenes markant bedre, når de udvælges til privatskoler. Det sikrer, at dit barn simpelthen lærer ting bedre og vil være bedre stillet fremover rent fagligt. Men lærere er ikke bare viden – de skal også hjælpe til den sociale indlæring, og derfor vil de også agere pædagoger, hvilket de også vil blive vurderet ud fra.

Færre elever i klasserne

En anden grund til at eleverne lærer bedre er også, at der er færre om lærerens opmærksomhed i klasserne på privatskoler. Folkeskoleklasser kan nemt ramme i hvert fald 25 elever, og så er der ikke altid tid til alle. Ofte vil der endda være to lærere på privatskoler, så der helt sikkert er tid nok til hver elev.

About The Author

Related Posts