Har du erhvervet dig en grisefarm, og ved du ikke helt, hvor du skal starte? Eller vil du bare gerne have fornyet inspiration til, hvilke enheder du kan benytte som gårdejer for at få det meste ud af dine dyr? Så har vi her samlet tre gode stykker udstyr, som du med fordel kan bruge, hvis du har en farm med en masse grise.

En ornestation

En ornestation er ikke nødvendigvis noget, som du skal have, men du skal bruge en ornestation til at levere sæd til dine søer, hvis de skal insemineres. Du har næsten uendelige muligheder, når det kommer til en ornestation og den sæd, der skal produceres. Du kan få sæd efter den helt bestemte race af grise, som du har, for at levere et troværdigt og racerent produkt.

En grisevægt

En vægt er ikke bare en vægt, når snakken falder på kreaturer. De skal have en helt særlig vægt, som de selv skal kunne gå op på, da det ellers ville være et enormt arbejde at løfte dyrene og veje dem. Med en grisevægt går dyrene selv op, hvorfor vægten så vil fremgå på enheden. Det er ikke en billig investering, men det er det værd og bestemt en nødvendighed.

En ornespray

Vil du gøre dine søer gravide uden inseminering? Så skal du bruge en ornespray, som sprøjtes på hunnens tryne. Herefter vil den have lyst til at parre sig med en orne, og du slipper for besværligt arbejde med at matche grisene med hinanden. Det er en meget simpel metode, som mange steder bruger i dag.

About The Author