Som arbejdsgiver er det dit ansvar at sørge for, at dine medarbejdere på byggepladsen, i lagerhallen eller på værkstedet har adgang til beskyttende arbejdsbeklædning. Dette kan indbefatte hjelme, arbejdshandsker, beskyttelsesbriller og sikkerhedssko – også kendt som værnefodtøj.

I mange af de tungere brancher som for eksempel bygge og anlæg, industri og produktion, visse former for værksteder samt lager og distribution er værnefodtøj påkrævet. En knust eller forbrændt fod kan være direkte invaliderende for en medarbejder – og for dig som arbejdsgiver kan det betyde lange sygemeldinger og – i værste fald – forsikringssager og sagsanlæg, hvis du ikke lever op til din forpligtelse.

Forskellige typer sikkerhedssko til forskellige typer arbejde

Langt de fleste modeller af sikkerhedssko, sikkerhedsstøvler eller sikkerhedssandaler er forsynet med en forstærket og beskyttende tåhætte i kunststof eller metal, som beskytter tæer og forfod mod nedfaldende objekter. Det gælder også for værnefodtøj, som er beregnet til lager, produktion, industri og håndværk, at det er forsynet med et sømværn. Et sømværn er en særlig type forstærket sål, som beskytter imod søm og andre skarpe eller spidse objekter, som man risikerer at træde op i foden.

Der ud over findes sikkerhedssko med antistatiske såler, som er velegnede til laboratorier med følsomt udstyr, eller til arbejdspladser med brandfarlige væsker og gasse. Nogle typer værnefodtøj er særligt udviklet til at modstå særligt høje eller lave temperaturer – og så findes der sikkerhedssko med skridsikker sål, som især anvendes i hotel- og restaurations branchen, hvor gulvene kan være glatte eller fedtede.

Find de rette sikkerhedssko til din arbejdsplads hos Ølholm Safety

Ølholm Safety ligger solidt i spydspidsen for leverandører af sikkerhedsfodtøj i Danmark. I den online shop på olholm.dk finder du sikkerhedssko, sikkerhedsstøvler og sikkerhedssandaler fra kendte brands så som HKSDK, Airtox, Brynje, Grisport, Jalas, Puma, Oxypas, Sievi, Terra, Solid Gear, Sixton og Vismo. Se dem alle på olholm.dk

About The Author