Lamper er en vigtig del af indretningen, som de fleste har det med at overse. For nogen har en lampe blot en funktion, den skal udfylde, men for andre, er den en vigtig del af indretningen. En lampe kan både være funktionel og bidrage til en flot indretning i rummet, så der er et godt helhedsindtryk. Passer din lampe ikke ind i din valgte stil, kan det let skabe uro. Her finder du hjælp til, hvordan du vælger den rigtige lampe til dit rum.

Passende stil

Det er vigtigt at vælge en lampe, der passer til rummets stil. Komplimenterer den ikke dine farver, pyntegenstande eller møbler, er den i strid med værelsets æstetik, og det kan derfor nemt se uheldigt ud. Er dit rum fyldt med rene linjer, og er du fan af minimalisme, kan du passende vælge en lampe fra Light-Point. Er du til farver eller forskellige former, kan du vælge de fine lamper fra &Tradition. Hay giver et klassisk men moderne look, og leder du efter en Boho-løsning findes der mange valg i flet fra IKEA. Da lampen afgiver lys, bliver den et naturligt fokuspunkt, og det er derfor vigtigt, at den passer ind i din indretning.

Den rigtige pære

Når du vælger en lampe, er det vigtigt, at det lys den udgiver, også er det, du gerne vil have i dit rum. Forskellige pærer giver forskellige lys. Dette kan både være koldt, varmt eller en bestemt farve. Du kan også vælge lys med forskellig intensitet. Det er smart at vælge en elpære, da denne er mere energieffektiv og bæredygtigt. Er du fan af smarthomes, kan du vælge et smartpære, så du nemt kan regulere intensitet og farve gennem dine smarthome gadgets, eller med stemmes brug.

About The Author