Industriarbejde kan til tider godt være risikabelt med både gasser, dampe, høje temperaturer og kraftfulde maskiner, der i de forkerte hænder kan være decideret livsfarlige. Det er derfor afgørende, at forholdene er i orden, når du arbejder i industrien, og vi giver dig her de bedste råd til, hvordan du giver dine medarbejdere de bedste arbejdsforhold.

Ordentlig ventilation

Ventilationen kan ikke forhindre mistede fingre, men god industriventilation kan forhindre, at folk bliver forgiftede og tager langsigtet skade. Der kræves en anden type ventilation i industrien modsat eksempelvis storkøkkener og kontorer, hvor komfortventilation i form af eksempelvis en tagventilator blot forhindrer os og lugt.

Personligt beskyttelsesudstyr af høj kvalitet

Det kan ikke være tykt nok, når man skal finde udstyr, der passer til industriarbejde, fordi de store og tunge maskiner har et helt andet tryk end normale husmaskiner. Det kan være livsfarligt i de forkerte hænder, og derfor er det vigtigt, at man passer på sig selv med visir, dragter og handsker, så man undgår gnistre og skadelige temperaturer, som der godt kan være en del af, uanset hvilken gren af industrien man arbejder med.

Afdækning og afstand

Det bedste råd er faktisk det billigste, fordi det kræver blot, at der holdes ordentlig afstand til arbejdet. Det er via afstanden, at de færreste ulykker sker, og du kan blandt andet være med til at skabe den afstand med en presenning, som skærmer af for eksempelvis svejsearbejde.

Sørg for altid at orientere dig, når du begynder at arbejde og vær sikker på, at andre i dit nærvær ved, hvad du har tænkt dig, så du undgår pludselige bevægelser.

About The Author