Åreknuder – hvorfor og hvordan?

Åreknuder er vener, der har udvidet sig, og som er synlige under huden på benene. De opstår, fordi venernes klapper forhindrer blodet i at løbe tilbage mod hjertet, hvormed trykket stiger, venerne udvides og omdannes senere til åreknuder. De er ikke specielt farlige, men heller ikke særligt kønne – og det er netop de kosmetiske gener, der som regel får folk til at søge behandling.

Behandling af åreknuder

Der findes fleres forskellige metoder til behandling af åreknuder, og hos varix.dk finder du Danmarks største center for behandling af åreknuder; specialister, der kan garantere en moderne, smertefri behandling og et varigt resultat uden ar. Også når det kommer til vanskelige åreknuder.

Åreknuderne kan behandles på tre forskellige måder – eller som en kombination af metoderne: operation, ultralydsvejledt skum eller indvendig laser, og der lægges lokalbedøvelse ved hjælp af ultralyd, så alle behandlingerne er smertefri.

VNUS ClosureFast (radiofrekvens) er en effektiv og holdbar behandlingsteknik, som stort set ikke giver gener i efterforløbet. Det foregår ved, at der føres et helt tyndt kateter ind i venen gennem en kanyle. Herefter varmes det op med radiofrekvens, og venen lukker sig og går til grunde. Det tager ca. 2 1/2 minut, og kan ikke mærkes.

Indvendig laser har været brugt siden 1998 og foregår også gennem kanyle, så man undgår snit i lysken eller andre steder. Med laseren brænder man den store vene på låret eller læggen, hvorefter kroppen selv fjerner venerne. Der bliver givet lokalbedøvelse, og på den måde sikrer man en god kontakt mellem laserfiberen og venens væg, og desuden beskytter man det omgivende væv mod varmen.

Ultralydsvejledt skum er en sikker og effektiv behandling, der ikke efterlader smerter eller behov for sygemelding. Man indsprøjter skum i de vener, der er årsag til åreknuderne, hvorefter de lukker sig og ofte fjernes helt fra kroppen. Denne behandling bruges ofte til patienter, der tidligere er opereret for åreknuder.

Alt i alt er der mange muligheder for behandling, så har du generende åreknuder, så kontakt varix.dk med det samme.

 

 

About The Author

Related Posts