Rygsmerter er en af de værste typer af smerter, som man kan opleve, og det er typisk noget, der sjældent går væk af sig selv, og som kun bliver værre med tiden. Du skal derfor altid søge professionel assistance, men vi giver dig her et overblik over, hvad der kan være grund til, at du føler smerte, så du kan reagere præventivt i tide.

Sidder du godt på din stol?

Rigtig mange af os bruger efterhånden lidt for mange timer i en kontorstol dagen lang, og det påvirker i høj grad vores ryg, hvis bare vi sidder en smule forkert. Vi har en tendens til at bøje ryggen, når vi arbejder og glemmer tiden, og pludselig har vi siddet i mange timer i en forkert position. Ideelt set har du et hævesænkebord, som du kan stå ved i perioder.

Har du været i et biluheld?

Biluheld kan give et chok, og vi glemmer nogle gange smerten på grund af dette chok, men rygsmerter fra diskusprolaps er meget normalt efter et sådan uheld. Det er vigtigt at anerkende i tide, og føler du derfor smerte i ryggen kort tid efter uheldet, skal du altid opsøge læge – det skal helst ordnes med det samme.

Sover du godt?

Hvis din madras er for hård eller blød, kan det godt give ondt i ryggen. Hvis du derfor vågner op hver morgen med rygsmerter, bør du prøve en anden type madras af, selvom du er glad for den, du har nu. Det er muligt, den føles mere komfortabel, men det er ikke sundt i sidste ende at acceptere smerterne.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.